Bedste apps du kan bruge til at lære dansk online

Du er måske allerede god til dansk, hvis du læser denne artikel på dansk. Det kan også være at du stadigvæk er i gang med at lære sproget, og derfor søger du de bedste apps til at blive en haj til dansk. Uanset hvad kan du læse med nedenfor hvor vi giver dig fem gode ideer til hvordan du kan imponere dine venner og din familie med dine danske sproglige kundskaber.

Øv dig på dansk 

I denne kategori indgår nærmest hvilken som helst app. Den bedste måde at blive god til sprog er at øve sig. Det vil sige at man kan fx spille spil med casumo bonus på dansk. Man kan se dansk film og Tv på Netflix. Fx kan vi anbefale at se ”Borgen” på Netflix. Der er også masser af videoer på TikTok, Instagram og YouTube. Mulighederne er mange, når det kommer til at øve dig i at lytte til dansk, og det kan du gøre både med din mobil og din computer. 

Memrise gør det nemt at lære dansk

Memrise kalder deres app for “Easy Language Learning”, som kan oversættes til nem sprogindlæring. Mere end 60 millioner personer har brugt Memrise til at lære sprog. App’en byder på lektioner i mere end 20 forskellige sprog, herunder dansk, ellers ville vi jo ikke nævne den her. 

Du kan også bruge Memrise til at lære kinesisk, slovensk, tyrkisk, koreansk, spansk, tysk, italiensk, japansk og mange andre sprog. Den mobile applikation til Android og iOS er især populær, da du kan se videoer, der hjælper med at lytte til fx dansk. 

Duolingo er muligvis den bedste

Overraskende kom Memrise før Duolingo. Memrise kom i 2010 og året efter kom Duolingo. Mange personer kender dog mest til Duolingo, som kan downloades både til iOS og Android.

Duolingo er blandt andet blevet downloadet mere end 300 millioner gange. Alene har den fået over 12 millioner vurderinger i Google Play Store, og TIME Magazine har gået så langt med at sige at app’en måske gemmer på hemmeligheden bag fremtiden for uddannelse. 

Du kan lære dansk, latinsk, vietnamesisk, norsk, ungarsk, hebraisk og mange andre sprog med Duolingo. App’en er designet af sprogeksperter og er baseret på videnskab, når den hjælper dig ikke alene med at lære sprog, men at huske på det. 

Babbel i top-20 med sproglæring

Babbel er i App Stores top-20 i kategorien for uddannelse. Mere end 340.000 personer har vurderet den mobile sprog app. Michigan State University har gennemført en undersøgelse, som viser at efter 10 timers Babbel-træning, bliver 96 % af brugerne bedre til grammatik og de udvider ordforrådet. Desuden bliver over 70 % af brugerne bedre til at tale sproget. Du kan lære dansk, svensk, polsk og mange andre sprog med Babbel, der findes til Android og iOS.

Lær andre sprog med Rosetta Stone med 30 års erfaring

Rosetta Stone kom længe før Duolingo og Memrise. Den første udgave af denne sproglæringssoftware kom tilbage i 1992. I dag kan du downloade den moderne udgave med deres tilgængelige app i App Store og Google Play Store. 

Du får adgang til over 20 forskellige sprog, og lærer lidt ad gangen. Det hele er designet med lektioner på 10 minutter ad gangen. Applikationen er annoncefri og du kan downloade lektioner, så du kan lære sprog på farten, uden at du har adgang til internettet.

Den mobile applikation blev hyldet som den bedst designede app og den bedste app samlet set ved Best Mobile App Awards i 2019. Du kan desværre ikke lære dansk med Rosetta Stone, men du kan til gengæld lære mange andre interessante sprog.