De bedste steder at besøge i Danmark

copenhagen-denmark-21Det er populært at holde ferie i Danmark. Mulighederne er mange, men hvilke steder bør man besøge, når man tager afsted på ferie i det danske land? Nedenfor får du fem forslag til steder, der er et besøg værd alt efter hvilken type ferie, du er til.
Bylivet i København
Man kommer ganske enkelt ikke uden om København, når man taler om ferie i Danmark. Landets hovedstad har noget for enhver smag, og er også et yndet rejsemål for udenlandske turister. Her kan du bl.a. besøge Amalienborg, hvor Dronning Margrethe og den øvrige danske kongefamilie residerer, og ikke langt herfra finder man Christiansborg, hvor det danske folketing har hjemme. Det centrale København er fyldt med gamle smukke bygningsværker som disse, men også nye arkitektoniske perler i verdensklasse som f.eks. det smukke operahus. Mulighederne er mange, men skal man fremhæve nogle få må Nyhavn med alle sine små hyggelige spisesteder være et besøg værd, ligesom man også bør finde tid til at besøge Tivoli. Er man til shopping, bør man også aflægge strøget et besøg.
Sommeridyl på toppen af Danmark
Længst mod nord ligger Skagen, der er en sand dansk ferieperle. Byen er bl.a. kendt for sine gule skagenshuse med røde tagsten samt den smukke natur; herunder særligt Grenen, som er det nordligste punkt i Danmark. Her mødes havene Skagerrak fra vest og Kattegat fra øst, og står man for enden af Grenen, kan man se, hvordan bølgerne fra de to have mødes og slår sig sammen. Derudover er Skagen kendt for at være et sted, hvor københavnske jetsettere fester. Det gælder særligt i uge 29, hvor tilstrømningen er stor, og Skagen har efterhånden gjort et brand ud af uge 29. Der findes flere hyggelige hoteller i Skagen, men mest kendt er nok Ruths Hotel og Brøndums Hotel, der ligger i hver sin ende af byen. Begge hoteller er bestemt et besøg værd.
Fantastisk naturperle ved havet
Er man til pragtfuld natur, er mulighederne mange, men særligt ét sted i Danmark er kendt for sin ekstraordinære natur, og det er Møns Klint. Møn er en ø placeret mellem Sjælland og Falster, og er kendt for sin kæmpemæssige og natursmukke klint ved navn Møns Klint. Møns Klint er en 7 kilometer lang klippevæg dannet af kalk og kridt. Klippevæggen ligger klods op af havet, og danner således en skarp kontrast til dette. Det højeste punkt på Møns Klint er 128 meter og hedder Dronningestolen. kommer man derop, er man sikret en fantastisk udsigt udover Danmarks måske smukkeste naturperle. Hvert år kommer cirka 300.000 turister til Møn for at se Møns Klint.
Øliv og Krølle Bølle
Selv om der er mange skønne øer i Danmark, er Bornholm bare noget helt særligt. Halvvejs isoleret helt mod øst ligger denne øen, der emmer af liv og en hyggelig stemning. Øen er især kendt for sit smukke klippelandskab, sine rundkirker og Hammershøj, der er Nordeuropas største borgruin. Hammershøj stammer tilbage fra middelalderen, nærmere betegnet omkring 1200-tallet, og er nærmest obligatorisk at besøge, hvis man er på Bornholm. Derudover er Bornholm kendt for en særlig beboer ved navn Krølle Bølle. Krølle Bølle er øens trold, tegnet af Ludvig Mahler til sin søn i 1945, og sidenhen udkommet på bog. Krølle Bølle bor efter sigende i den nordbornholmske by Langebjerg, og lægger desuden navn til isen Krølle Bølle-is.
Danmark til fods
Vil man gerne opleve mere af Danmark, og kan man samtidig lide at vandre eller cykle, er en tur langs hærvejen oplagt. Hærvejen er en rute, der går tværs gennem Jylland. Ruten har sin start i Frederikshavn mod nord, og ender i Padborg ved den dansk-tyske grænse. Ruten er i alt 476,4 km. lang, og kan anses for at være Danmarks svar på den spanske Camino. Undervejs kommer man bl.a. igennem Aalborg og Viborg, og herefter forbi Silkeborg og Vejle, inden man via Vojens og Rødekro ender ved målet i Padborg. Hærvejen er en god mulighed for at opleve landet og dets natur samtidig med, at man er på en aktiv ferie. I løbet af turen kommer man både gennem større og mindre jyske byer samt smukke skov- og naturområder. Ruten kan nemt opdeles og afkortes efter behov.