En guide til København

Der er utroligt mange ting at opleve i og omkring den danske hovedstad København. Du kan nyde kunst, udsøgt gastronomi og historiske seværdigheder. Læs vores hurtige guide til København nedenfor, og få en ide af hvad du bør se på en tur til den danske storby.

Der skal du overnatte i København

Hvis du tager på ferie i København, vil du sikkert gerne vide hvor det er bedst at overnatte. Er det første gang at du er i den danske hovedstad, kan det være en god ide at finde et hotel tæt på Rådhuspladsen. Det er en af de største seværdigheder, og generelt et godt udgangspunkt til nemt at opleve byen til fod.

Det skal du se i København

Du kan som sagt opleve mange ting i hjertet af den danske hovedstad. Der er uendelige muligheder for ting, som du kan se. Hvis det er den første gang at du er i København, kan du lægge ud med Kongens Have, Nyhavn, Amalienborg Slot, Rosenborg Slot, og Tivoli. Alt dette ligger indenfor en rimelig gåafstand, hvor du også kan nyde at gå på shopping gaden Strøget. Glem ikke at tage en tur til Langelinie, som er oplagt at besøge med bus.

Har du tid til det, bør du også gøre Christiania til en del af programmet. 

Besøg verdens fedeste bydel

For nyligt kårede det anerkendte internationale magasin Time Out Nørrebro til at være verdens mest cool kvarter. Nørrebro havnede på førstepladsen foran berømte steder som Chelsea i New York og Neukölln i Berlin. 

Nørrebro er især fyldt op med gadekunst, som lægger op til at tilbringe mindst et par timer i området. Faktisk er der en specifik rute med gadekunst på Nørrebro, som strækker på omkring otte kilometer. På den måde får du motion mens du oplever en unik del af Danmark.

Det kulinariske paradis i København

Hvis du er i den danske hovedstad, bør du også slå turen forbi Kødbyen. Konceptet er inspireret af Meatpacking District i New York, og den danske udgave byder på kunst og gastronomi. Blandt andet kan du spise hos Camino, som udelukkende tilbereder menuens retter over åben ild.

Skal du på Bakken?

Når du er i København, kan du også overveje at besøge verdens ældste forlystelsespark. Her er der tale om Dyrehavsbakken, der åbnede i 1746. Ti år senere gav Kong Frederik den 5. fri adgang til den kongelige Dyrehave, som du naturligvis også kan besøge den dag i dag.

Bakken ligger ikke i selve København, men du kan nemt komme til Klampenborg med S-toget fra den danske hovedstad. Der ligger mange lækre restauranter på Bakken, og der er blandt andet tradition for at spise stegt flæsk. Planlæg derfor gerne en hel dag på Bakken med natur, forlystelser, lækker mad og dyrebare minder.