Så populært er bingo i Danmark: danskere elsker måske bingo spillet mere end du forventer

Bingo eller banko, i sidste ende er der tale om samme ting og i dag kigger vi på hvor populært bingo er i Danmark. Vi kan allerede nu afsløre at danskerne elsker bingo og at de muligvis elsker det meget mere end hvad du havde forventet.

Jul er lig med bingo

Mange danskere forbinder bingo med jul, da det ofte er tradition i den lokale pensionistforening, spejderklub, rideklub osv. at mødes mindst en gang til en gang bingo i december måned. Her bliver der ofte dystet om ænder, flæskestege, rødvin og andet godt til maven.

Men selvom der godt kan gå konkurrence i det, så handler det ofte mere om fællesskabet og have det sjovt, mens man spiller bingo mod hinanden. Bingo er også et af de få spil hvor det er muligt for din sidekammerat at vinde en gevinst, når du vinder en gevinst og dermed kan i fejre sejren sammen.

Danskere elsker online bingo

Men bingo behøver ikke nødvendigvis at blive begrænset til julemåneden. Siden starten af 2018 har det været muligt at spille online bingo i form af pengespil på sider som fx bingo-slottet.com og selvom det foregår bag en computerskærm er det stadigvæk utroligt socialt.

Modsat andre former for online casino har online bingo fokus på det sociale. Det betyder at du kan sætte maskinen til automatisk at markere tallene på din plade, når de bliver råbt op. I mellemtiden kan du fokusere på at chatte med de andre brugere i chat-rummet eller spille et af de mange mini spil, som gør det endnu sjovere at prøve online bingo af.

Bingo er for danskere af alle aldre

For nogle år siden startede et nyt koncept op med banko i Nørrebrohallen. Arrangørerne fra Stevnsgade Basketball troede først at det ville være folk i den høje aldersklasse, der ville træde ind ad døren, men stik modsat var det mest af alt folk mellem 20 og 35 år, der valgte at møde op til banko med vennerne. På et tidspunkt dukkede 500 unge sjæle op for at spille banko i Nørrebrohallen og ofte bliver billetterne til arrangementerne også udsolgt.

På Amagerbrogade har de også banko hver tirsdag på Haabet Bodega og også her er det primært de unge, der vælger at dukke op. Der går konkurrence i den når folk mobber for sjov de andre borde eller råber kampråb for at drille og det gør det til en sjov oplevelse at være en del af tirsdagsbanko på Amagerbrogade.

Måske er det hele forbundet med at banko er en måde, som de unge kan benytte til at gøre op med de digitale medier. Her har folk mulighed for at skabe nye bekendtskaber og fællesskaber ved at gemme deres smartphones væk og kigge hinanden i øjnene.

Bingo i TV’et

Bingo har tidligere været så populært at der endda var et ugentligt program med bingo i fjernsynet hvor seerne kunne vinde en række sponsorgaver. Oprindeligt var det de to stand-up-komikere Jacob Wilson og Simon Talbot, der var værter for programmet, da det gik i luften i 2010. Senere blev Anders Stjernholm og Joakim Ingversen værter for ”Bingo Banko”, som programmet blev kaldt og i sidste ende blev det taget af skærmen til stor skuffelse for mange trofaste følgere. Men programmet har sikkert fået mange til at gro en interesse for spillet.