Sådan pakker du hurtigt og effektivt

Vi kender det alle. Man glæder sig til at skulle på hotelophold, men man kan ikke rigtig tage sig sammen til at pakke kufferten. Man udskyder derfor kuffertpakningen til sidste øjeblik, og nu skal det pludselig gå stærkt! Tøj, sko, tandbørste og alt muligt andet mere eller mindre brugbart feriegrej ryger ned i kufferten i én stor bunke. Man når lige akkurat at få pakket og komme afsted i tide, men straks døren til hjemmet er smækket, slår det én. Fik man nu det hele med? Huskede man den gode bog? Og hvad blev der egentlig af tandbørsten?

Ved ankomst til ens hotelværelse går det så op for én, hvad man har rodet sig selv ud i. For det er bogstavelig talt rod, der venter én, når man får åbnet kufferten op. Men behøver det at være sådan? Findes der ikke en bedre måde at pakke sin kuffert hurtigt og effektivt på, uden at det hele ender i kaos?

Planlægning, planlægning, planlægning

Jo, det gør der; og bruger du denne metode, undgår du samtidig både pakkestress og glemte sager. Metoden går i al sin enkelthed blot ud på, at man planlægger, hvad man skal have med, inden man pakker. Lav en pakkeliste med ALT, du skal have med på din rejse. Brug pakkelisten aktivt, når du pakker, og husk at strege tingene over i takt med, at de bliver lagt i din kuffert. På den måde sikrer du dig, at du får det hele med. Nu tænker du måske, at en pakkeliste kan se meget forskellig ud fra gang til gang. Flere faktorer som f.eks. destination, årstid og rejsens varighed spiller ind, men uanset hvad er der altid mange ting, der går igen ligegyldigt hvilken rejse, du skal på. Lav derfor en standardiseret pakkeliste, der indeholder alle de ting, du har med hver gang. På den måde kan du genbruge pakkelisten, og skal ikke bruge tid på at lave en ny pakkeliste for hver rejse. Du tilføjer så fra gang til gang de ting på listen, som du skal bruge specifikt til den forestående rejse. Pakkelisten sikrer et godt overblik, og er således et vigtigt redskab til at kunne pakke hurtigt.

Pak over flere omgange

Når man skal pakke hurtigt, har man tit en idé om, at hele kufferten skal pakkes på én gang. Det er dog ikke tilfældet. Faktisk er det som regel langt hurtigere at opdele kuffertpakningen i flere etaper. Start f.eks. en uge før, og brug så hver dag nogle få minutter på at pakke de ting fra pakkelisten, som du ikke får brug for igen inden afrejse. Når du så når til dagen, hvor du skal rejse, vil du opleve, at du stort set kun mangler tandbørsten og nogle få andre ting. Ved at pakke på denne måde undgår du stress og jag, og selv om du bruger flere dage på at pakke, vil du opdage, at du samlet set bruger mindre tid. Bare 2-3 minutter om dagen i ugen op til afrejse kan være nok til at pakke din kuffert.

Pak effektivt – fokuser det rette sted!

Hvordan pakker man så effektivt? Ofte er der en tendens til at fokusere på, om man skal folde eller rulle tøjet, samt hvordan vægten skal fordeles. Fokus bør dog i første omgang ligge et helt andet sted – nemlig på kufferten! Alt for ofte ser man rejsende, der forsøger at pakke 20 kilo bagage i en kuffert, der er beregnet til 15 kilo. Det ødelækker både kufferten og bagagen, og er i den grad ineffektivt, uanset om det til sidst lykkes at lukke kufferten eller ej. Sørg for at have en kuffert, hvor al bagagen kan være i, uden at den skal proppes ind. Køb eventuelt kufferter i flere størrelser, så man har til forskellige mængder af bagage.

God fornøjelse med at pakke, og god tur!